„Казанлък“ отново е на върха в региона

Отборът на момичета, родени 2004-2005 година на ВК „Казанлък“, спечели челното място след двата турнира на регион „Странджа“ от държавното първенство сезон 2018/2019 година и се класира за следващия етап на волейболната надпревара. На зони отиват и съставите на „Арда“ Кърджали, „Раковски“ Димитровград и СКВ „Берое“ Стара Загора. Всички те извоюваха правото си на участие в тях в резултат на класирането на приключилия в Казанлък пролетен турнир на прекадетките.

Без проблеми, възпитаничките на казанлъшката школа взеха мачовете си с 3:0 над съставите на „Раковски“, „Странджа“ Средец и „Бургас 2009“. Единствено „Арда“ успя да открадне гейм. „Бяхме класа над другите и с нетърпение чакаме четвъртък, защото тогава  предстои зоната на прекадетки, отново в Казанлък“, коментира от спортната зала „Багира“ наставничката на младите ни кадри Миглена Стрезова. Отборите, с които „Казанлък“ ще спори в турнира на 14 март са „Перун“ Варна, „Етрополе“ и „Левски“ София.

Първите два отбора от зоната се класират за финали, в които ще попаднат1 2-те най-добри от всички региони.

„Много съм доволна от всички момичета, играха като големи и направиха неща, които за тази възраст са уникални. Удоволствие е да ги гледаш!“, допълва Стрезова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram