„Казанлък“ излиза за реванш срещу „Раковски“

Последният за полусезона двубой на „Казанлък Волей“ от програмата тази седмица ще e в събота, вместо в петък. Предложението е на домакините от Димитровград, които днес играят срещу състава на „Марица“ Пловдив и ще имат нужда от глътка въздух преди следващия мач от програмата.

Димитровградчанки ще посрещнат у дома в зала „Младост“ тима на Казанлък на 24 февруари (събота), от 18:00 часа. В последния кръг от редовния сезон момичетата на Диян Боюклиев почиват. С три точки преди последния си мач, победа и 10 загуби, с 8 спечелени гейма съставът ни е последен от седмината участника в дамския шампионат. Значителен прогрес отбелязва волейболният тим от зала „Багира“ през втория полусезон, в който момичетата играят доста по-уверено, показват равностойна игра срещу силните отбори и успяха да вземат победа в срещата срещу „Славия“ от 11-и кръг.
„Раковски“ с пет загуби и четири победи е пети във временното класиране.
При последния сблъсък между двата отбора през есента, съставът на Димитровград надделя с 3:1 над младия ни тим. „Горд съм с момичетата, коментира тогава невероятната игра на състава на женския „Казанлък“ старши-треньорът Диян Боюклиев. Малшанс в средата на четвъртия гейм не ни позволи да се поздравим с успеха. Като изключим първите два гейма, надиграхме „Раковски“, а нелепа контузия наложи в игра да влезе едно 15-годишно момиче, чиято психика не издържа, коментира наставникът на казанлъчанки.
В събота съставът ни ще търси реванш за пропуските от есенния дял на първенството.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram