„Казанлък Волей“ и „Берое“ с общ старт и на подготовката

Женският представителен тим на Волейболен клуб „Казанлък“ се събира на 2 август в СК „Багира“. Очаква се за първите тренировки във фитнеса и на стадион „Севтополис“ почти да няма отсъстващи, като в заслужена почивка са единствено треньорите в школата Диян Боюклиев и Миглена Стрезова, които доскоро бяха ангажирани с националния тим на момичетата U16 и шампионатите на подрастващите в клуба. Извън отбора за кратко са и националките Пламена Кораменова и Мария Кривошийска, които тренират с отбора на България до 19 години за предстояща балканиада.

Жените и девическите „Казанлък“ и „Берое“ ще тренират заедно в началото на подготвителния период със старши-треньор Петър Дочев. От утре състезателките на школата ни стартират подготвителния цикъл преди планинския лагер от 20 август . След триседмична подготовка в Тетевен съставът на Казанлък отново ще се завърне в зала „Багира“ за контролните двубои.

Черногорската националка Тамара Роганович, играеща като разпределител и хърватката Хелена Перич, на поста краен нападател, вече са част от състава на ВК „Берое“ за новия сезон, съобщи изпълнителният директор на Волейболен клуб „Берое“ Деко Григоров. Днес се състоя първа среща на екипа, щаба и ръководството на волейболния клуб преди старта на подготовката от 2 август. Роганович ще се присъедини към новия си тим на по-късен етап, заради ангажименти с националния отбор на Черна гора. Към състава, който ще води подготовката си в Казанлък заедно с „Казанлък Волей“, бе привлечена игралата във френското първенство Патрисия Йончева, която ще играе на поста либеро. Сред беройки е състезавалата се за Казанлък и в щатското колежанско първенство Радостина Маринова. Блокировачката е бивш кадър на „Марица“ и девическия национален отбор. Капитанката Веселина Григорова, която е на лагер с националния тим на жените в Панагюрище, ще отсъства от състава за първия етап на подготовката, заявиха от клуба.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram