„Казанлък Волей -Багира“ готов за втората си победа в шампионата

Първият си официален мач пред своя публика за новото първенство в женската Национална волейболна лига на България ще изиграят волейболистките на „Казанлък Волей – Багира“ в петък.
Момичетата на старши треньора Петър Дочев приемат в своята зала „Багира“ столичния „Левски“ в дербито на 3-рия кръг в женския волейболен елит.
В миналия 2-ри шампионатен кръг двата съперника се представиха на различни полюси. Казанлъчанки разбиха с 3:0 в Плевен местния „Спартак 1996″ за близо час игра и след тотално превъзходство.
Левскарките пък бяха победени в София от „Марица“ (Пловдив) с 3:1 (25:20, 25:18, 19:25, 25:17), след 91 минути игра.
Момичетата на старши треньора Петър Дочев са силно мотивирани за победа, която да зарадва казанлъшките фенове на волейбола.
„Нямаме кадрови проблеми в отбора, момичетата са амбицирани и мобилизирани за успешен мач“, коментира Петър Дочев – ст. треньор на казанлъшките волейболистки.
Както е известно „Казанлък Волей – Багира“ ще бъде без една от основните си титулярки от миналия сезон – националката Славина Колева, която замина за Турция.
25-годишната посрещачка, която имаше договор и редовна картотека за „розите“ за този сезон, ще подпише днес договор с втородивизионния тим „Кършиякаспор“ от Измир.
Дербито между „Казанлък Волей – Багира“ и столичния „Левски“ утре ще бъде предавано онлайн в клубния сайт на „розите“ – www.kazanlakvolley.com
Прякото излъчване ще започне от 18 часа директно от спортна зала „Багира“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram