И ЦСКА участва в кампанията за Стаси

Футболистите на ЦСКА се включиха в благотворителната инициатива в помощ на 5-годишния Станислав, диагностициран с детска церебрална парализа. Играчите на Стойчо Младенов, които в момента са на подготвителен лагер в Банско, разписаха фланелката на Амос Юга от мача с Левски и я предоставиха за търг, с чиято помощ да бъде събрана част от сумата за лечението на Стаси в чужбина! Началната цена е 300 лв., обявиха „Червените воини“- Казанлък на своята страница, през която организират търга. До момента наддаването е стигнало до 1500 лева.

Станислав е диагностициран с детска церебрална парализа (спастична, квадрипареза). Родителите разбират диагнозата, когато той е на 1 годинка и 6 месеца, но едва сега може да му бъде направена операция. Досега са му правени множество рехабилитации и след много усилия и опити успяват да открият вариант за операция в Истанбул, Турция.

Стаси ще претърпи операция на дясното краче и поставяне на ботокс, а след няколко курса рехабилитации в Истанбул ще му бъде изработена и шина. Лечението обаче има и своята висока цена, която е непосилна за семейството – 40 000 лева.

ДАННИ ЗА ДАРЕНИЕ:

УниКредит Булбанк

BG73UNCR70001524563567

BIC: UNCRBGSF

Ваня Георгиева Дончева

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram