И тази година правят Купа „Тракийски царе“, но само ако има Празник на розата

Емблематичното казанлъшко състезание „Долината на тракийските царе“ отново е включено в календара на българската колоездачна федерация, който все още в проектен вид. То ще се проведе в Деня на детето, на 1 юни, в затворен маршрут по централните улици на града или така наречения колокритериум. Организатор на надпреварата е КК „Лястовица“, а проявата е част от програмата за Празника на розата. Кризата с коронавируса отложи миналогодишния старт, а дали тази година ще се проведе, зависи от епидемичната обстановка. Има ли Празник, ще го има и нашето състезание, коментира старши-треньорът на „лястовиците“ Иван Карапетров. Неговите момчета в момента усилено тренират за поредица от зимни стартове.

Първото спортно събитие за 2021г.е част от официалния календар на Българската федерация по колоездене. От 12-14.02.2020г. в зала „Колодрума“ в Пловдив ще се проведе отворен Зимен държавен лично-отборен шампионат по колоездене на писта за юноши младша и старша възраст, и мъже елит. В допълнение към традиционните дисциплини, за първи път в Шампионата ще бъде включена зрелищната „КEIRIN“. Освен български състезатели, поканени са национални и клубни отбори от всички Балкански страни, Чехия и Германия.

Казанлъшкият клуб „Лястовица“ ще участва с петима свои състезатели, юноши младша и старша възраст. Поне 20 са колоездачите на клуба с картотека, като процесът по регистрирането на още участници продължава.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram