И отново, казанлъшки ученик е с шампионска титла на шах!

Казанлъчанинът Цветан Стоянов е шампион на България по класически шахмат U16 за 2019 -та. Младият фидемайстор е победител в приключилото днес в Асеновград ДИП в своята възрастова група. С общ актив от 6 точки Цветан оглави класирането след 7-ми кръг от общо 19 участника при 16-годишните юноши.
Шампионската титла осигурява на казанлъчанина квота за участие (по избор и в зависимост от финансирането) на Световно първенство по шахмат за младежи в Индия или на Европейско в Братислава.

В първенството на родната федерация казанлъшкият талант се включи от 30 март, като преди това игра в Европейското първнество за мъже в Скопие и завърши в „ТОП 3“ за националният тим след 3 победи, 5 ремита и 3 загуби. Цветан стартира 233 -и, а завърши 185-и в Европа.

С успехите си в родните и чуждестранни турнири на няколко пъти младият спортист бе близо от покриване на норма за международен майстор. Статистиките от представянето му до тук говорят за възход, предвид качването на международния му рейтинг до 2416 за месец април. Постиженията му от началото на годината му определиха първото място в страната сред младежите и девойките до 16 г.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram