Исторически успех за „Казанлък“- вече е на финал!

За първи път в историята на казанлъшкия волейбол женският ни състав се класира за финал на държавното първенство, изправяйки се срещу силния тим на „Марица“ Пловдив. Първият от двубоите е на 12 април, като момичетата ни ще гостуват в града на тепетата. Следващият мач пък ще е в града ни – на 14 април и най-вероятно тогава ще се връчват и медалите.

Невероятният ни състав, воден от старши-треньора Борислав Крачанов и неговите помощници Александър Стоянов и Методи Маринов, постигна изключителен успех, незавимо от трудностите през тази година и безпрецедентната ситуация с ковид пандемията. Отборът ни игра с желание, хъс и показа много борбеност във всичките си мачове досега, постигайки исторически успех за клуба – място на финал срещу абсолютния хегемон в женски волейбол – съставът на „Марица“. Това стана възможно след невероятна игра днес и елиминация в третия от полуфиналните двубои на отбора на ЦСКА – един достоен противник, бронзов медалист от шампионата при дамите за сезон 2020/2021 г.

След изключително напрегнат двубой, продължил над 2 часа днес, с 3:2 (25:18, 25:23, 21:25, 18:25, 15:10) нашите машини се пребориха за сребърните медали от надпреварата. С две от три победи съставът на „Казанлък“ ще играе на финал в един от най-силните сезони за волейболния ни клуб от създаването си до сега.

Браво и аплодисменти за всички, направили възможна мечтата и вицешампионското място за „Казанлък“ достижимо!

Зад състава ни останаха силни отбори и достойни съперници като ЦСКА, „Берое“, Локомотив“ София, ДКС Варна и „Славия“. Всички те спореха за мястото на финала. „Казанлък“ обаче доказа, че е сред най-добрите школи в България и заслужено стигна до второто място в подреждането.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram