Инцидент с наш колоездач на Шуменско плато

Казанлъшки колоездач е пострадал по време на Държавния личен и отборен шампионат по планинско колоездене (XCE И XCО), който се проведе през почивните дни на Шуменското плато.

Жеко Стойчев, който имаше отново реални шансове да спечели в групата си, е отпаднал от състезанието. Колоездачът е приет в болница в безсъзнание, след премеждия по трасето, за което съобщават свидетели на инцидента. Пренебрегвайки личните си амбиции, състезатели зарязват колелата си и се хвърлят да спасяват своя колега, приет по спешност в най-близката болница.

Казанлъшкият колоездач вече е контактен, съобщават с пореден пост във Фейсбук от колоездачния „Велораптор“, но жегата и трудният терен отказват и още от участниците в надпреварата, предвид физическото натоварване и дългите маршрути.

Ден след състезанието, Жеко продължава да получава многобройни пожелания за бързо възстановяване и за нови успехи в планинските стартове от приятели и съперници от цялата страна. Скорошно оздравяване и гръмко завръщане в колоездачния спорт му пожелава и екипът на МГ „Вис виталис“!

В отсъствието на каления в крос кънтри изпитанията местен ветеран, казанлъчани не посрамиха школата ни и отново триумфираха с титли от шампионата. Александър Алексиев грабна победата при Мъжете Елит. В групата на Мъже Мастърс 30+ пръв е казанлъчанинът Николай Костадинов от „Зарата“, победител и в категория Хоби мъже 40+.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram