Илина не успя да се завърне с медал, но направи достойно за България представяне

Таекуондистката от Казанлък Илина Иванова записа успех и загуба от участието си в европейското първенство за жени. Шампионатът се проведе в Босна и Херцеговина на 10 и 11 декември. В първата си среща казанлъчанката победи датчанка с технически нокаут, но не успя да елиминира втория си съперник. Жребият отреди Илина да се бие с много силен противник – представителка на Турция, втора в световната ранглиста, която по-късно стигна до финала, но остана със сребърния медал.

Треньорът Николай Богданов (клуб по таекуондо „Кентавър“) поздрави своята възпитаничка с представянето й на европейското първенство, дебют за нея при жените. „Илина се представи най-добре сред родните национали, тъй като единствено тя и Даниел Ланджев успяха да стартират с победи. Игра срещу втората в света. Невъзможно ни бе да тренираме пълноценно, заради ограниченията в тренировките, но ни предстои реванш и възможност за участие на олимпиада, стига тя да преодолее квалификацията, която бе отложена за юни“, коментира наставникът.

Повече време до състезанието дава и възможност за по-дълъг тренировъчен период, което е обнадеждаваща новина за спортистите. Всички се надяват в зимните месеци залите за спорт да бъдат отворени. Подрастващите са ограничени до момента от разпоредбите. През април други двама възпитаници на Ники Богданов ще запишат участие в европейско първенство за мъже и жени в България. Христо и Любомир Богданови се канят да участват в него.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram