Златните ни момичета с нови успехи в национален турнир

Гимнастички на СК „Розова Долина“ се завърнаха с множество медали от ДТ “Златна есен” в София. Турнирът е част от Държавния спортен календар и се организира от Клуб по художествена гимнастика “Феникс” със съдействието на Българска Федерация по художествена гимнастика. Състезанието се проведе от 23 до 25 септември с участието на 27 клуба от страната и гости от чужбина.

Нашите грации завоюваха медали при индивидуалната надпревара в различни възрасти.

При най-малките, родени 2014 г., Хриси Ангелова е втора на бухалки.

Йоана Митова е с бронзов медал в многобой, а Божидара Деребеева – с 3-то място на въже и 8-мо в многобоя за ДМВ до10 г.

ДМВ бяха представени от Александра Арсова, Катерина Христова и Николета Иванова в категория Б, и Селин Каларева и Валентина Карацанова в категория Блайт. Александра Арсова е втора в многобой, с 3-то място на БУ и четвърто на топка. Селин Каларева грабна златен медал на топка, а Валентина Карацанова е със сребро.

Множество медали за гимнастичките от Казанлък и при девойки-старша възраст. Стефани Маринова стана шампионка на топка в категория Блайт. Елеонора Буковска е на второ място на бухалки, Алев Валиева – с трето място на топка (също в кат. Б лайт), а Никол Братованова е трета на топка в кат. Б. Виктория Паскова е втора на топка в кат. Б, 7-ма е в многобоя.

Магдалена Петкова завърши 6-а в многобой, 6 място на топка и 7-мо място на бухалки в кат. Б

При жените Кристина Попова е пълна шампионка в кат Б. Тя взе първото място на обръч, 1 място на бухалки и в многобоя.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram