Златин Вълчев започва Обиколката с екипа на софийския „Омега“

Трети участник и възпитаник на колоездачната казанлъшка школа ще видим в тазгодишното издание на Обиколката на България, която стартира от София в късния следобед. Заедно с Мартин Папанов („Несебър“) и Владимир Коев („Хемус“ Троян) на старта ще застане Златин Вълчев. В по-ранните години бе състезател на „Лястовица“, а като юноша и за „Несебър“. От януари 2021 г. казанлъшкият колоездач се изявява в шосейните стартове с екипа на „Омега Тийм“.

Преследването на жълтата фланелка в 68-мата Обиколка на България започва днес. Състезанието стартира с 1 км пролог около храм-паметник “Свети Александър Невски” в София за определяне носителите на четирите лидерски фланелки. Официалното откриване е от 17:00 часа, а стартът е от 18:00ч.

Първият етап София – Пловдив на 1-ви юли е с дължина от 178 км. Финалът в Пловдив се очаква да бъде около 16.45 часа пред хотел „Санкт Петербург“.

За първи път в историята на българското колоездене Международната Колоездачна Обиколка на България ще може да се гледа на живо по телевизията. Стартът на 30.06 – Прологът на 68-та Международна Колоездачна Обиколка на България ще се излъчва пряко по БНТ 3, а останалите пет етапа ще се отразят от Б1Б СПОРТ ТВ.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram