Заслужено равенство,загубихме две точки

„Розова долина“/Казанлък/ и „Хасково-2″ завършиха при миролюбиво и напълно резонно справедливо равенство 0:0 мача си от третия кръг при „аматьорите“, игран пред около 300 зрители на стадион“Севтополис“. Това са първите загубени точки от гостите, които бяха спечелили предишните си два мача. „Новакът“ в групата ни пропусна на два пъти да отбележи след като казанлъчани отново „прекрояваха“ състава за мача. Контузия остави извън групата голмайстора ни Венелин Братанов, офанзивният Щерьо Щерев не игра, а двама от казанлъчани принудително след травми поеха „под душовете“. Срещата започна с игра в средата на терена, без голови положения и с много неточни подавания и от двата отбора. Сравнително горещото време в съботния ден принуди отлично ръководилия мача рефер Ангел Златков от Бургас да спира играта за глътка вода. В 23-та минута младият Кристиян Славов от „Розите“ пробва да прехвърли вратаря на гостите от 30-на метра, но топката се отби от напречната греда. В 30-та минута Ахмед Фаиков стреля опасно от добра позиция след самостоятелен „рейд“, но хасковският вратар изби в корнер. До края на полувремето гостите се активизираха и изпуснаха две „чисти“ положения за гол. В 36-та минута техен нападател пропусна да засече остро центриране успоредно на голлинията. В 42-та минута играч на гостите излезе очи в очи с вратаря на казанлъчани Златко Костадинов, който „не трепна“ и спаси с лекота опита за прехвърлящ удар.Последният за пореден път игра на ниво и заслужи аплодисменти,независимо от младостта си. През второто полувреме гостите владееха повече топката, а „Розите“ разчитаха на бързи контраатаки. В 60-та минута вратаря на гостите спаси опасен удар, а в 65-та хасковски нападател прати топката над гредата. В 71-та минута играч на гостите стреля опасно от 30 метра, Златко Костадинов изби, а след това спаси и добавката, въпреки че бе маркирана засада. Но най-интересното предстоеше….. Центрираната топка отдясно от Фаиков след статично положение бе изпусната от вратаря на гостите и попадна в Асен Асенов, който от два метра прехвърли вратата и пропусна да остави трите точки в Казанлък. „Пред мен скочи вратарят, Пламен Стоянов и Боян Нейчев…Не очаквах да „топне“ така топката пред мен,съжалявам…“, допълни Асенов.

„Розова долина“ игра в състав: Златко Костадинов, Николай Архипов/70-та минута Бекташ Али/, Николай Цонков /77-та минута Галин Трифонов/, Боян Нейчев-играещ помощник-треньор, Кристин Даскалов, Пламен Колев, Христо Ангелов, Христо Паричков, Кристиян Славов /57-та минута Асен Асенов/, Ахмед Фаиков, Пламен Стоянов-капитан.

След победа, загуба и реми сме 10-ти от 18 тима в Югоизточната „В“ група с 4 точки и едва един отбелязан гол след повече от 270 минути игра. На 8 септември гостуваме на стадион „Тодор Диев“ в Пловдив на местния“Спартак“.

Кр.Ганев

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram