Започна записване за групите по спортни танци в Читалище „Искра“

Школата по спортни танци при Читалище „Искра“ открива творческия си сезон на 4 октомври, а записването за групите, с които ще стартира учебната година, продължава. Не само деца и младежи, но и възрастни почитатели на този вид танци, са добре дошли за стара на обучението тази есен.

Школата по спортни танци е създадена през 2007г. от младите треньори, възпитаници на Националната спортна академия – Антония Каярова и Николай Тенев. В школата се обучават над 50 деца на възраст от 7 до 18 години. Танците, които се изучават са разделени в две групи- латиноамерикански танци- самба, ча-ча, румба, пасо добле и джаиф и стандартни танци-английски валс, танго, виенски валс, фокстрот и куикстеп.

За кратко време школата успя да си извоюва име и е желан участник в редица мероприятия в град Казанлък, състезания от календара на БФСТ и в международни турнири. Ежегодно организира и домакинско състезание за купите „Киара-Н“ и „Казанлък“ на Федерацията. Множество са спечелените купи, в това число и шампионски, медали и грамоти за възпитаниците на успешния треньорски тандем Николай Тенев – Антония Каярова.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram