„Ефко Рейсинг“ на Драганов-трети на „Дракон“

Слънчево време, отлична организация и по изключение никакви контестации и разправии – на това се насладиха зрителите на третия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, провел се край Пловдив през уикенда.

По-малък от обичайния брой автомобили се събраха на писта „Дракон“ край Калояново – 34 пилоти намериха местата си в стартовата решетка.

Най-многобройни бяха участниците в първа серия „Супер“ – 16. Състезанието в нея мина под диктата на Ерменко Ерменков със „Ситроен Саксо“, който бе начело от старта до финала. За пилота на АСК „Контрол Рейсинг“ това е втори спечелен кръг след писта „Серес“. В осмата от общо 21 обиколки състезателна дистанция автомобилът на Даниел Ковачев получи повреда и освободи второто място на Валери Петров, също със „Ситроен Саксо“. Трети стана Мирослав Йотов с „Тойота Корола“/“Ефко Рейсинг“-Казанлък/. В клас А6 победител стана Мирослав Петков с „Пежо 106“, след като шампионът за 2012г. – 17-годишният Михаил Симеонов спря по технически причини.

В серия RS отлично потегли Ангел Григорчев с „Рено Клио“, който не позволи да бъде изпреварен. Победата в Х3 бе за Станислав Паришков с „Опел Кадет“, а след лют спор Светослав Ковачев стана втори, следван от Стоян Апостолов с новата си „Хонда Сивик“.

Сред най-мощните машини от серия Макси заради повреден диференциал не стартира вторият от тренировките Илия Царски и това максимално улесни Константин Маршавелов с „Мицубиши Лансър“. Много по-интересен бе спорът за второто място, където 21 обиколки „Мицубиши“-то на Пламен Камбуров отбиваше атаките на Никифор Баневски с „Радикал“. Софиянецът бе в трудната позиция да не вижда съперника си в огледалото за обратно виждане, тъй като „Радикал“-ът бе ниско долу до пистата, но спечели спора, благодарение на силния си мотор, който на обратната права буквално „отвяваше“ конкурента си. Така за Русе замина най-малката купа в класа. В Х4 победител е Веселин Николов, следван от Ивайло Петков и Атанас Божилов, който получи проблем в електрониката на своята „Хонда Сивик“. Третото място в клас Еmax бе за Владимир Илиев, който бе разкритикуван от внучката си, че бил доста бавен. 
В отборната надпревара триумфираха момчетата от „Контрол рейсинг“, следвани от „Плевен рейсинг тим“, трети са пилотите на Казанлък от „Ефко рейсинг“.

Следващият, четвърти кръг на пистовия шампионат е на 8-9 юни 2013г. на новата за всички писта „Долна Митрополия“ край Плевен.

Медийна Група
 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram