Ели Баракова и националният тим за жени до 23 г. със Спортен Икар за 2017 г.

Казанлъчанката Елица Баракова, която бе част от националния отбор по волейбол за жени под 23 години, бронзов медалист от Световното първенство в Словения, спечели още една скъпа награда за годината – Спортен Икар.

Тимът с треньор Тони Зетова е носител на „Спортен Икар“ за Отбор на годината на Фондация „Български спорт“. По пътя към историческото трето място националките постигнаха впечатляващи победи над волейболни сили като защитаващият титлата си Бразилия, Куба и Япония, а в директния сблъсък за бронза надиграха Доминиканска Република. В тима бе и казанлъчанката, сега в „Берое“(Стара Загора) Елица Баракова. Церемонията по награждаването на спортистите тази година ще се състои на 19 декември от 11:00 ч. в Националната художествена галерия-София.

В същия ден, малко по-късно, е бляскавата церемония по награждаване на спортист, треньор и отбор на годината. Националният тим на жените до 23 г. е с номинация при отборите, а параатлетът, състезаващ се за Казанлък, Ружди Ружди е сред претендиращите за приза Спортист с увреждания на 2017 г.

Победителите в ежегодната класация ще станат известни на самата церемония, която ще се проведе за 60-и път.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram