„Един истински, но ТИХ шампион!“

С емоционален пост в социалните медии треньорът на Ружди Ружди, спечелил поредна европейска титла в паратлетиката на първенството в Полша, разказа за лишенията и предизвикателствата пред спортистите с увреждания, с които работи от години. Радостин Тодоров е личен треньор на Ружди и го съпровожда във всяко международно състезание, в което участва. Ружди Ружди е сред най-успешните медалисти на казанлъшкия клуб „Даниела Тодорова“ – трикратен световен, петкратен европейски и олимпийски шампион.

След награждаването Радостин Тодоров сподели гордостта си от успехите на Ружди и за ежедневните битки, които се налага да водят параатлетите, подготвяйки се за състезанията:

„Това е моето момче – Ружди Ружди. За пореден път той ме накара да се чувствам, горд, горд, че съм българин и негов треньор. През последните години претърпя сериозни контузии и много тежка операция .В много моменти аз бях отчаян, но не и той. За миг не се пречупи и макар болката да стана негов пръв приятел, той продължаваше да тренира упорито. Преди да тръгнем за това състезание той ми каза: ”coach отиваме на война”- и да, Ружди е български воин, защото много пъти по време на тренировка е получавал кървави рани. Рани, които ако ви покажа ще ужасят. Да си спортист е много трудно, но да си параспортист е тежко. Риска от това да се контузиш необратимо е много по-голям при условие, че вече имаш увреда. Ами психиката?Животът един път те е смазал, но ти не си се предал и си готов да се бориш отново и да побеждаваш, макар да рискуваш здравето и живота си дори. И въпреки че той спечели много състезания, си остана едно скромно момче, не натрапчиво, не търсещо внимание или светлините на прожекторите. Един истински, но ТИХ шампион! Най-интересното нещо, което разбрах на скоро е значението на името Ружди – а именно “търсещ победата”. Пожелавам му да я търси и намира още дълги години. Благодаря ти Ружди!“

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram