Европейското първенство по волейбол за мъже 2015 подкрепя I CAN TOO и Център за деца с аутизъм

Най-голямото спортно събитие в България за годината – Европейско първенство по волейбол за мъже 2015, се ангажира социално с мисията на И АЗ МОГА / I CAN TOO в подкрепа на деца със специални нужди.

Континенталният шампионат, който се провежда на всеки две години, ще се състои от 9 до 18 октомври в България (София и Варна) и Италия (Бусто Арсицио и Торино). Решаващите мачове за разпределението на медалите, а именно полуфиналите, малкият финал и финалът, ще се изиграят в столичната зала Арена Армеец на 17 и 18 октомври.
Евроволей 2015 има и своята специална кауза. Организаторите от Българска федерация волейбол решиха да подкрепят дейността на I CAN TOO и по-конкретно Центъра за деца с аутизъм*, който И АЗ МОГА предстои да открие в град Пловдив.  Европейското първенство ще дари част от приходите от продажбата на билети за цялостното оборудване на сензорна стая в центъра.  По този начин всички фенове на волейбола, посетили мачовете от първенството, ще подкрепят и каузата на И АЗ МОГА.  Билети могат да се закупят онлайн на: http://eurovolley2015.net/tickets/en

 

Във финалите на Европейското първенство ще участват общо 16 национални отбора.  Българските национали, с треньор Пламен Константинов, ще изиграят всичките си срещи в зала Арена Армеец в София. Съперници на Лъвовете в Група А са Германия, Холандия и Чехия.  Зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна ще приеме всички срещи от Група С, в която са настоящият световен шампион Полша, Беларус, Белгия и Словения.  На 13 и 14 октомври София ще бъде домакин и на срещи от осминафиналните плейофи и четвъртфиналите.

 

Повече информация за първенството и програма на мачовете: www.eurovolley2015.net

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram