Европейският шампион от Казанлък с нов медал от силно състезание

Злато и 2 сребра в актива на България натрупаха състезателите ни на 7-мото издание на ранковия Sofia Open 2020 WT G1 и още 6 златни, 9 сребърни и 10 бронзови от съпътстващия турнир. Битките се водеха на 7 и 8 март, като тази година, едновременно с елитните състезатели, и по-начинаещите таекуондисти имаха възможност да премерят сили в Sofia Open Beginners. Христо Богданов игра в първия състезателен ден. Европейският шампион на клуб „Кентавър“ спечели златния медал при юношите до 51 кг., а за среброто при мъжете се пребори брат му Любомир. Силна игра и на Антонио Михайлов и малшанс за медал, поради технически проблем, съобщава треньорът Николай Богданов.


Над 1000 участници от 40 държави взеха участие в надпреварата, която дава точки за директно класиране на олимпийски игри.

Победоносно за страната ни завърши последното домакинство до отпадане на забраната за посещаемост на спортни събития. Въпреки засилените мерки за сигурност и ограничението за достъп от организаторите, интересът на публиката към събитието бе голям.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram