ДФА „Арена Запад“: Учим децата на футбол, дисциплина и самочувствие

Близо 70 деца – момчета и момичета в различни възрасти – от набор 2014 до набор 2008, тренират в една от най-младите и успешни футболни школи на Казанлък – ДФА „Арена Запад“.

Малките състезатели на клуба участват в регионалните първенства на област Стара Загора и в редица национални турнири, където футболистите ни доказват своите качества, печелят медали и отличия за Академията. Под ръководството на своите треньори Александър Георгиев и Боян Нейчев, и наставникът на вратарите Александър Петрунов, децата усвояват тънкостите в играта и надграждат основата с опит и самочувствие по терените.

През изминалия сезон 2018/2019 година малките футболисти на „Арена Запад“ участваха в два престижни турнира у нас. В силния международен турнир в Банско набор 2009 на клуба извоюва победа над един от най-сериозните участници в състезанието – румънския „Стяуа“ и завърши на престижното 7-мо място. В традиционен турнир в Златоград възпитаниците на футболния клуб, набор 2008, след серия от победи завършиха втори, играейки на финал срещу „Сините камъни“ Сливен. Набор 2009 приключи участието си без допуснат гол по време на турнира.

Тази година децата на клуба ще участват в други две силни състезания през месец август – в Трявна и Свети Влас, а през седмицата треньорите ще огласят още един голям проект, зад който застава школата на „Арена Запад“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram