Децата на „Арена Запад“ с успешен уикенд и победи в поредния кръг

Най-малките състезатели от ДФА „Арена Запад“ записаха четири победи при Футбол 5 във всичките си мачове, които се играха в последния кръг в Стара Загора. Изключителен празник за децата на възпитаниците на Боян Стоянов и Александър Георгиев, които се наложиха над ДФК „Филипов“, „Верея“, „Респект“ и „Шампион“.

Отборът на „Арена Запад“ започна с победа над ДФА „Филипов“ Казанлък с 3-1, а във втория си мач би „Верея“ с 3-2. Казанлъшките деца записаха още две успешни срещи – срещу „Респект“ Хасково ( 5-7) и „Шампион“ (5-3).
Възпитаникът на клуба Иван Тасев пък направи успешен турнир в Турция, където беше поканен да участва със състава на „Берое“, родени 2011 г. Българският тим спечели купата и златните медали от състезанието.

Иван Тасев оперираше без проблеми в центъра и насочваше всички атаки за отбора си, и показа за пореден път, че е един от най-добрите на поста за възрастта си. Не случайно получава предложения от всички водещи отбори в България, но избра да остане при любимата си „Арена“, разказа треньорът му Александър Георгиев.

„Дъжд от голове и обстрел от всяка позиция, които не даваха мира на противниковите отбори, докато кълбото не спираше в тяхната мрежа и много голмайстори- Иван Тасев, Стефко Попминчев, Виктор Попов, Кристиян Теохаров, Мариян Николаев са обичайните заподозрени, когато топката се залагаше отново на центъра за да се поднови играта. Борис Колев, който освен че направи блестящи намеси на вратата, се пробваше да изненада неговите колеги. Защитата ръководеше безкомпромисният Алекс Георгиев, който не даде никакви шансове за противникови нападатели. Доволен съм от всички и искам да вметна, че не само Иван Тасев от нашия отбор беше в Турция, на този турнир, а и капитанът на ДФА „Филипов“ Румен Джепков, който вкара и почитното попадение за тях, Марти Димов, от нашия отбор също в „Берое“, желанието да се привлече там и Стефко Попминчев, направете си сметка какви деца има в Казанлък и ако всички те са в един отбор, за какво ще стане въпрос и с кого можем да се конкурираме“, коментира наставникът на момчетата от ДФА „Арена Запад“ Александър Георгиев.
“Изключително доволен и горд с успехите ни съм. Радвам се, че промяната от тази година, да няма класиране в Ф5 Ф7 и Ф9 е вече факт, така не обременяваме децата с болни амбиции за първо място, а се фокусираме в тяхното израстване и само в дадената среща, но е хубаво да се прибереш в къщи с четири победи”, посочва Боян Стоянов.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram