Деко Григоров селекционер за „Олимпийски надежди”

След близо 23 години прекъсване, във волейбола бе възродена практиката за подготовка на „Олимпийски надежди“. Първите подрастващи, привлечени в това държавно звено вече са факт, като приемът на момичета стана в София.

Това са млади състезатели,13-годишни, които след специален подбор от всички клубове в страната, биват събирани на едно място за централизирана подготовка.

Първоначалната селекция при момичетата бе осъществена от екстреньора на националния отбор за девойки младша възраст Стоян Гунчев и шефа на ВК „Казанлък Волей“ Деко Григоров, които отбелязаха няколко месечна обиколка по клубовете. Следствие на това бяха набелязани 65 момичета, от които на финала бяха селектирани 25.

„От тези 25 момичета след изпит по общо физическа подготовка и технически умения във волейбола, бяха приети първите десет състезателки за „Олимпийски надежди“. Още четири ще бъдат допълнени към десетте, но това ще стане на втория прием, който ще се осъществи на 17 август“, разясни Деко Григоров. Младите волейболистки ще учат и ще се подготвят в столицата, като ще бъдат записани в СОУ „Генерал Владимир Стойчев“.

Очаква се в селектирането на най-добрите таланти в България да попаднат и казанлъшки момичета.

М.Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram