Девойките ни с контроли срещу Румъния и Гърция преди евроквалификацията

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 16 години, който е на подготовка в Казанлък ще изиграе поредица от контролни срещи с Румъния и Гърция преди квалификацията за Европейското първенство 2019, която ще се проведе в Стара Загора. Проверките ще бъдат идната седмица в Стара Загора.

Най-младите ни националки водят интензивна подготовка за предстоящото си участие в група Е от евроквалификациите, която е от 25 до 27 април в старозагорската зала „Иван Вазов“. Треньори на момичетата са Теодора Бечева и Диян Боюклиев. В състава от 18 национални състезателки са трите представителки на ВК „Казанлък“ – Ивайла Чавдарова, Виолета Бъчварова и Виктория Иванова.

Съперници на нашите момичета са Холандия, Дания и Беларус, напомнят от Българската федерация по волейбол. Само първенецът в турнира получава квота за шампионата на Стария континент.

Първият съперник за проверките по време на подготовката е Румъния, която също е домакин на група С от евроквалификациите в град Плоещ.

България и Румъния ще изиграят три приятелски мача, съответно на 17, 18 и 19 април. Веднага след това пристига тимът на Гърция, която пък участва в група А от евроквалификациите в град Уб в Сърбия. С гъркините младите ни националки ще имат проверки на 21 и 22 април.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram