Девет златни медала за казанлъшките двойки от домашния турнир на клуб „Роза“

С множество първи места приключи за домакините от клуб „Роза“ и клуб „Киара-Н“ Открития турнир и Купа България по спортни танци в съботния ден. Състезателният маратон на 8 юни събра в зала „Багира“ танцовият елит за поредния кръг от турнирите на БФСТ, организиран от  КСТ „Роза“ и Община Казанлък.

Възпитаниците на клуб „Роза“ с треньори Петър и Ваня Радеви грабнаха четири златни медала в оспорваните надпревари на Националния открит турнир, Купа България и за Купа Казанлък.

Най-добрият танцов дует на клуба, шампионите Стоян Петров и Елис Табакова завоюваха поредни златни медали в Купа България при състезателите над 19 години, в стандартните танци. Сътборниците им Стилиан Владев и Милана Бездичка победиха в Открития турнир, клас 18 Д+Д, а Кирил Димов и Любов Нешева триумфираха в клас 15 С. С първо място са и Никсън Цветков – Александра Дечева (клас 18 В +В). Бронзови медали в турнира завоюваха Борислав Иванов и Аксел Чилик при състезателите клас 15 Д, както и Николай Ламбов – Габриела Инджова в клас 18 А+А „латина“.

С поредица от златни медали приключи казанлъшкото състезание и за възпитаниците на „Киара-Н“, с треньори Николай Тенев и Антония Каярова. Христиан Въгляров с партньорката си от „Фен 85“ Виктория Петрова Виктория Петрова отново е на върха в Купа България при юноши-старша възраст в стандартните танци и със златен медал от Открития турнир при 15 В.

Златни медали на „латина“ и „стандарт“ взеха в Купата Волен Драганов („Дъга“ София) и Никол Караиванова(„Киара-Н“) при деца I+II. В Открития турнир двойката прибра трети златен медал, този път клас в 11 Д.

 

Следващият старт за състезателите е отново в събота, 15 юни, във Велико Търново, домакин на „Болярска купа 2019“.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram