Дебютен медал за Йоана Дачева в борбата

Йоана Дачева от клуба по свободна борба „Казанлък“ спечели бронзов медал от участието си в Държавното лично първенство за девойки. Възпитаничката на Христомир Бояджиев е медалист в категория 53 кг. За нея това е първи медал от държавен шампионат още при дебюта й в групата на девойките. Първенец в категорията е бургазлийката Петя Либчева, а със сребърен медал завърши Петя Стоянова от Сливен. Градът на 100-те воеводи бе домакин на надпреварата на 21 и 22 януари с участието на повече от 40 състезателки.

Йоана е от Овощник, на 17 години, възпитаничка на ПГ по лека промишленост и туризъм. Тренира от пет години, първо към клуба в Овощник, а после като ученичка в спортното училище в Стара Загора. Към СК „Казанлък“ се присъединява през 2018 година.

Състезателите на казанлъшкия клуб участват масово в държавните първенства, които по календар са в началото на годината. Независимо от резултатите, в първите си състезания за 2021 г. момчетата и юношите показаха сравнително добро представяне. Предстоят още две първенства за спортистите ни. За републиканските продължават да се готвят момичета и децата, всички те – дебютанти при спортен клуб по свободна борба „Казанлък“, с треньор Христомир Бояджиев.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram