Данчо Лазаров остава недосегаем

Президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров награди участниците във финалния турнир от държавното първенство по волейбол за девойки младша възраст. За Прес тв той коментира, както приключилото в Казанлък първенство, така и проблемите в момента пред представителния ни национален отбор след края на квалификацията за олимпиадата в Лондон. Междувременно стана ясно, че повечето волейболни клубове, които членуват в българската федерация, подкрепят председателя Данчо ЛазаровТемата за оставката му стана особено актуална след ултиматума, който постави Радостин Стойчев.

Старши треньорът на националния бе уволнен, но впоследствие върнат на поста. 42-годишният специалист обаче заяви, че ако Лазаров не подаде оставката си до 10 юни, той ще напусне поста. Тогава ще бъде решителният ни мач с Франция на световната олимпийска квалификация в София. Може би Данчо Лазаров ще остане начело на Българската федерация по волейбол и след олимпийската квалификация в София. Свалянето на президента на централата на този етап се оказва невъзможно. Причината – липсата на точка в Общото събрание на 14 юни, която да позволява избирането на нов председател на УС.

Дневният ред на предстоящото общо събрание на федерацията не включва промени в ръководството. В изпратените до клубовете покани от 9 май са посочени 5 точки – отчет на управителния съвет за дейността, приемане на финансовия отчет, приемане на финансов бюджет за 2013 г., промени в устава на БФВ и приемане на членове в УС.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram