Даниела от Казанлък взе третия си медал от Европейското

Казанлъчанката Даниела Тодорова спечели трети медал от последната дисциплина, в която взе участие на европейското първенство за хора с увреждания в Берлин. Параатлетката ни стана втора и в тласкането на гюле. Тя направи резултат 6,86 м., като отстъпи титлата на латвийката Диана Дадзите. Преди това състезателката ни грабна сребърен медал в мятането на диск и бронз в хвърлянето на копие.

Дани донесе пореден медал за отбора на България, част от който са и съотборниците й в казанлъшкия клуб – новият европейски шампион на гюле Ружди Ружди, Мустафа Юсеинов и треньорът на талантливите ни спортисти Радостин Тодоров.

„Трети медал за сестра ми! Браво гордея се с теб! Ти си моя пример!“, написа във Фейсбук братът на двойната европейска вицешампионка от Берлин Даниела Тодорова.

Равносметката на българските параатлети от участието им в първенството на Европа е общо 11 медала, от които 4 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. В последния ден от надпреварата в Берлин, българските състезатели спечелиха още две титли – Антоан Божилов (скок на дължина Т47) и Иванка Колева (тласкане на гюле F57).

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram