Даниела, Дечко и Радостин с плакети от спортния министър

Спортна база за деца със специални образователни потребности ще бъде изградена в 14 училища в България, обяви министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков при посрещането на родните участници в Параолимпийските игри. В делегацията са и трима казанлъчани – Даниела и Радостин Тодорови ,както и Дечко Овчаров. Със съдействието на Министерството на образованието, младежта и науката са определени училища в областите София, Бургас, Стара Загора, Хасково, Плевен, Русе, Монтана, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Сливен и Търговище, в които има най-много интегрирани деца със специални образователни потребности и училищната спортна база има необходимост от съответните спортни съоръжения. МФВС посрещна родните състезатели на Параолимпиадата с цветя и благодарствени плакети. „Доволен съм от това, което направиха нашите параолимпийци“, коментира българското участие в Лондон министър Нейков.

„ Сред тях има и разочаровани, които не успяха да постигнат целите си по обективни и субективни причини, но това е част от спорта и всеки трябва да е горд от труда, който е положил и от участието си на Игрите.“

8 спортисти представиха България на Параолимпиадата в Лондон. Те се върнаха с 2 сребърни и 1 бронзов медал. В класирането по отличия страната ни зае 59-о място.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram