Голово шоу на „Севтополис“

С убедителна победа за ФК „Розова долина“ – 5:0 срещу новака в групата „Родопа“ Смолян, приключи 10-и кръг на първенството, след който тимът на Казанлък се изкачи на четвърто място в таблицата след „Созопол“, „Загорец“ и „Марица“.

Резултатът откри в 38-та минута играещият старши-треньор Атанас Апостолов, след пас „в чешка уличка“ от Влади Калайджиев. Преди това гостите „треснаха“ на два пъти левия страничен стълб. Цялата офанзивна линия на казанлъчани пропусна да направи резултата двуцифрен, като домакините играха за публиката динамично, с желание и енергия. Точен от дузпа в 43-та минута за спъване на Венци Иванов и отново Калайджиев от „Розите“ не пропусна и покачи на 2:0. За третото попадение в срещата се разписа Владислав Калайджиев в 56-та минута. След прецизен пас „по конец“ отляво на Пламен Колев резултатът стана още по-изразителен за домакините от „Севтополис“. Головете на терена продължиха „да валят“ и след десетина минути (65-та мин.) публиката по трибуните отново бе на крака след точен удар на Радослав Калчев и асистенция на дефанзивния Данаил Иванов, а за крайното 5:0 приносът бе на Венцислав Иванов, осем минути преди края, който се възползва от подаване на Владислав Калайджиев.

„Розите“ играха със състав: Александър Петрунов, Атанас Апостолов-играещ старши треньор /Кристиан Петров/, Ахмед Фаиков /Михаил Димитров/, Владислав Калайджиев, Данаил Иванов, Димитър Вакавлиев-капитан, Калоян Петров /Николай Георгиев/,Венцислав Иванов, Раиф Мурадов, Радослав Калчев, Пламен Колев.

Преди двубоя с „Марица“ на 12 октомври, „Розите“ са само на точка след пловдивчани в класирането на Трета лига-Югоизток с 18 пункта /след 5 победи, 3 ремита и едва 2 загуби/. Казанлъчани са и позитивен баланс и в головата си разлика-22:11.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram