Гимнастичките ни без почивка по празниците, печелиха медали в София и Пазарджик

Шест златни, седем сребърни и три бронзови отличия спечелиха гимнастичките на  Спортен клуб „Розова долина“ от международния турнир за деца „The Diamonds of Sofia“, организиран от столичния клуб по художествена гимнастика „София Спорт 2017“ на 24 и 25 май. Ансамблите на девойките старша възраст /обръчи/, девойки младша възраст /бухалки/ и ансамбъл, деца родени 2010 г. , завоюваха златните отличия в своите категории. Ансамбъл девойки-младша възраст до 10 години /обръчи/ и ансамбъла на деца, родени 2011 г. заеха вторите места. Бронзови медали бяха присъдени на момичетата от Ансамбъла за девойки-младша възраст в съчетанията с ленти.

Гимнастичките от състава по масов спорт станаха втори и трети в своята категория – „Гимнастриада“. В индивидуалните съчетания Женя Костова /набор 2010/ се окичи със сребърния медал, а  при девойки-старша възраст Никол Илучева е победител в многобоя, с второ място на обръч и трета при съчетанията с топка. С няколко индивидуални отличия е и казанлъчанката Кристина Попова – второ място в многобой, златен медал с обръч и 4-то място с топка.

Сребърен медал на топка завоюва Неделина Неделчева, а Йоана Митова, при родени 2013 г. е с първо място.

Състезателния маратон продължи в следващите два дни в Пазарджик с участието на над 300 деца от цяла България.

Девойки старша-възраст /обръчи/, ансамбъл /ленти/ и ансамбъл 2010/ без уред/ на СК „Розова долина“ спечелиха златните медали. Ансамбълът на младшата възраст, до 10 години /топки/ и ансамбъл 2011 заеха престижните втори места. Седемгодишната Валентина Карацанова спечели златен медал в индивидуалната надпревара. При девойките-старша възраст Неделина Неделчева е втора в многобоя, втора на топка и трета на съчетание с обръч.

Треньорът на талантливите ни момичета Мариана Ламбова и помощник-треньорът Милена Калайджиева положиха много труд и усилия през четирите състезателни дни, в навечерието на последните за сезона стартове в художествената гимнастика. Следващите състезания за СК „Розова Долина“ са на 1 юни за децата от масов спорт в Пазарджик, а за ансамблите и индивидуалните ни състезателки на 2-3 юни в Стара Загора.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram