В ТОП 3 на Европа

/Пресс ТВ/ Община Казанлък с участник и достойно представяне в най-голямото състезание по културизъм в Източна Европа – Olympia Eastern Europe 2022 г. То се проведе в град Букурещ, Румъния на 19, 20 и 21 август. В него участваха не само представители на стария континент (България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Македония, Полша, Косово, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Словакия, Словения, Русия), но и състезатели от Северна Америка и Африка, разпределени в различни категории.

Николай Митев, който е младежки шампион по бодибилдинг и фитнес, е от Крън, но живее и работи в Пловдив. Има спечелени турнири и по културизъм, а най-голямото отличие в спорта завоюва на Световното първенство за младежи по фитнес и бодибилдинг в Румъния през 2020 г. – бронзов медал и купа.

„Olympia Eastern Europe“ за мен приключи, това бе моя дебют и успях да вляза в ТОП 3. Видях грешките които допуснах и вече знам над какво трябва да работя, кои мускулни групи да подобря и при следващата поява да докарам един още по – добър вид. Доволен съм от формата и продължавам да надграждам“, съобщи Николай след края на участието си. Той се състезава в категория Classic Physique срещу 10 участници от общо 280 стартирали. „Това е категорията, която показва красотата, естетиката и баланса в нашия спорт, трябва да си добре пропорционално развит, за да се състезаваш в тази категория“, добавя Николай.

„Това състезание е квалификация за професионална карта, която не успях да взема, но тя е целта и само чрез тази професионална карта мога да стъпя един ден на най-престижната сцена и състезание Mr Olympia което е и моята главна цел в този спорт!“, признава 24-годишният състезател.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram