В „Казанлък“ търсят силни съперници преди първенството и Купата на претендентите

Месец преди възобновяването на шампионата при дамите, волейболният отбор на Казанлък планира следващите си контроли. Съставът ни вече премери сили с националния отбор на България U18, който проведе тук своята подготовка преди Световното първенство за тази възраст в Мексико.

„Имаме още доста работа. Градихме и продължаваме в посока за издръжливост, максимална сила и динамика. Сега е важна физическата подготовка, важното е, че сме здрави и няма контузии“, разказа старши-треньорът Атанас Петров. Щабът ни планира няколко проверки, сред които и гостуване на „Динамо“ Букурещ.

Казанлъшкият представителен тим продължава двуразовите си занимания в залата, фитнеса, стадион „Севтополис“ и игрището за плажен волейбол до град Крън – местата за есенна подготовка на вицешампионките. 

Първенството за момичетата ще стартира след средата на октомври, като в него ще участват също „Марица“ /Пловдив/, Берое (Стара Загора), ДКС Варна (Варна), Локомотив (София), Перун (Варна), Славия (София) и ЦСКА (София).

Едновременно с това, волейболистките на Казанлък се готвят за дебют в третия по сила европейски турнир – за Купата на претендентите. Евроучастието е историческо за клуба след среброто тази година в България.

Надпреварата в 1/16-финалите започва в периода 16-18 ноември, като Казанлък е домакин на първата среща срещу словашкия  „УКФ Нитра“. Вторият двубой е на 23-25 ноември, вероятно отново в Казанлък.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram