В Казанлък: С амбиция да печелят

Няколкомесечният отбор на „Розова долина“ на 15-годишните футболистки регистрира първата си турнирна проява, след като бе сформиран в края на 2020 година. Треньор на момичетата е Мариян Василев.

„Розите“ играха в Стара Загора и завършиха трети в първото си състезание за годината. „Въпреки голямата разлика във възрастта, неопитността на повечето момичета, за които това бе дебютна изява, кадровите проблеми и отсъствието на вратар, не ни попречи да бием домакините от „Локомотив“ Стара Загора. Играхме при лошо време, но показахме добра игра, с която спечелихме симпатиите на всички“, категоричен бе треньорът на състезателките ни. Ето и как Мариян Василев оценява участието на своите възпитанички в първата по-сериозна изява за 2021 г. :

„Фактът, че каките от пловдивския „Енко“ се редяха една след друга да се снимат и радват на нашите футболистки, говори достатъчно, с колко талантливи деца разполагаме. Въпреки, че бяхме най-малките, а доста от децата ни бяха с по 6-7 години по-малки от съперничките си, това не ни попречи да се поздравим с 3-то място. Гордея се с вас „Розички“, а победата днес посвещаваме на нашата съотборничка Мелина, на която предстои хирургическа интервенция!“

След седмица 13-годишните футболистки на „Розова долина“ ще влязат в състезанията. Предстои им турнир, а амбицията е да го спечелят. „Целта ни е да обиграваме отбора при каките, а с 13-годишните имаме постижима цел – да се борим за първото място“, допълва треньорът на казанлъчанки.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram