В „Берое“ си взеха познат на Казанлък треньор

Бивш треньор от щаба на „Казанлък Волей“ ще води женския отбор на „Берое“. Диян Боюклиев е новият селекционер на старозагорки и идва директно от школата на „Марица“ (Пловдив). В щаба му влизат и колегите му от националния отбор при девойките до 17 години – статистикът и помощник-треньор Димитър Зикямов, и физиотерапевтът Атанас Иванов. Помощник на Боюклиев е селекционерът от ДЮШ на „Берое“ Стефан Стефанов.

Тази вечер в спортната зала „Иван Вазов“ ще бъде представен тимът на „Зелено-белите“, както и спортно-техническия щаб.

„В отбора ще играят опитните Лора Славчева, с капитанската лента, Виолина Николова и Йоана Николова, както и Стелияна Чакърова. От близо 20 състезателки подбираме, за да играем на ниво в НВЛ-жени. Това са момичета от националните ни тимове, „Раковски“/Димитровград/ и школите на Пловдив и Стара Загора. Очакваме към щаба да имаме и кондиционен треньор, всяка седмица момичетата играят срещи от националния календар преди началото при жените. Целите ни са високи!“, коментираха от щаба на „Берое“. Тази година в състава на Стара Загора няма да има състезателки от Казанлък.

На 31 октомври – 1 ноември стартира първенството, което  ще се провежда в два полусезона на разменено гостуване.

Общо осем отбора ще участват в „Демакс лига“-та, като новите участници в надпреварата саДКС Варна“ и „Локомотив“ (София). От миналия сезон останаха „Марица“, „Берое“ (Стара Загора), „Казанлък Волей“, „Перун“ (Варна), „Славия“ (София) и ЦСКА (София).

Програмата за първия кръг в НВЛ:

„Славия“ (София) – „Казанлък Волей“

„Перун“ (Варна) – „Марица“ (Пловдив)

„ДКС Варна“  – „Берое“ (Стара Загора)

„Локомотив“ (София) – ЦСКА (София)

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram