Влъчков и Маршавелов в битка за победата в 4-ия кръг от GT4 в Словакия

Шампионът на България на Затворен маршрут в клас Туринг за последните 2 години Иван Влъчков ще участва в 4-ия кръг от сериите GT4 за Купата на Централна Европа на пистата Словакия Ринг през идния уикенд, посочва сайтът clubs1.bg. „Да им пожелаем успех, и ще чакаме химна!“, написаха от Алба Дамасцена АСК в очакване на старта.

Влъчков е състезател на клуба от Казанлък, но навън е с екипа на Росен Даскалов – София Кар Моторспорт с болида Sin Car R1 GT4. В този кръг партньор за първи път ще му бъде Константин Маршавелов, който е шампион на писта в серия Макси.

В първия кръг в Чехия Иван спечели и двете състезания в своята категория на аматьорите. Във втория, в Австрия беше замесен в инцидент в първото състезание, след който колата му беше сериозно повредена и той не може да вземе участие във втората.

В Нюрбургринг Влъчков записа 3-о място в първото състезание и победа във второто и е на 2-о място в генералното класиране в класа си след 4 кръга.

Иван познава пистата Словакия Ринг, като миналата година участва на нея в GT4 в същия клас и записа победа във второто състезание.

Екипажът ни направи първия си тест като дует преди няколко месеца на писта Серес в Гърция, където Маршавелов показа обещаващи умения и адаптация зад волана на българската кола. Вчера двамата са направили по 30 минути тестове преди началото на уикенда на Словакия Ринг, представяйки се много добре и ще се борят за първото място в класа си.

Днес предстоят 2 свободни тренировки, а в събота е квалификацията от 10:40 часа българско време, която е от 2 части. В първата ще кара Маршавелов, а във втората Влъчков. Първото състезания е същия ден от 16:15 българско време, а второ в неделя от 11:50 часа.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram