ВК „Марица“ ни „открадна“ треньора

Борислав Крачанов, който изведе женския отбор на Казанлък до историческото второ място в шампионата през този сезон, е новият старши-треньор на волейболния шампион на България. Това обявиха от клубния сайт на „Марица“ (Пловдив). Крачанов напусна „Казанлък Волей“ в разгара на първенствата за школата ни, приемайки поканата на националния селекционер Иван Петков да е част от щаба на „Лъвиците“.

Борислав Крачанов

През 2020 година спечели златните медали начело на старшата възраст на „Казанлък“.

В началото на следващата седмица казанлъчанки се събират за първи тренировки след лятната пауза. Новият старши-треньор на отбора е Атанас Петров, избран и за наставник на националния отбор по волейбол на България за девойки под 18 години. Утвърждаването му на този пост стана на заседание на Управителния съвет на БФВ, което се проведе онлайн.

Атанас Петров

След отказването от участие на някои страни от световното първенство за девойки под 18 години заради пандемията, България получи възможност за присъствие сред най-добрите в света. Мондиалът ще се проведе от 20 до 29 септември в Дуранго (Мексико), а Атанас Петров ще води родните волейболистки на шампионата.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram