За 8-ма година „Спици и бодли“ събира в парк „Тюлбе“ любители на колоезденето

На 13-14 май 2023 г., в парк “Тюлбето”, гр. Казанлък, ще се проведе за 8-ма поредна година планинско велосъстезание “Спици и бодли”. Организатор на събитието е “Софийски планински клуб”, в партньорство с Община Казанлък.

Състезанието стартира със 100 участника през 2016 год., а през 2022 г. участват над 600 състезатели и повече от 500 гости и доброволци. Тази година амбициозният екип на Спиците разширява формата и очаква да посрещне над 1500 посетители в Града на розите. За целта е подготвил нови трасета, много нови активности и е поканил известни български групи, които ще зарадват всички гости.

В съботния ден от сутринта ще започнат йога, обучения по колоездене, хамачена градина и детска вело надпревара. На разположение на гостите ще има различни видове щандове с храна, напитки и натурални продукти на производители от цяла България, а вечерта е сцената на открито.

Същинското състезание ще се проведе в неделя, като ще бъде разделено на две трасета – късо и дълго. Дисциплините са колоездене и дуатлон, като при първата има и категория “Професионалисти”, в която ще видим много известни имена.

“Спици и бодли” е едно от най-популярните събития в региона на Казанлък и Стара Загора, защото съчетава в себе си състезание с благотворителна кауза и музикален и спортен фестивал, без аналог в България. 100% от печалбата на Спици и бодли отива за фондация “Ела и ти”, която помага на хора в неравностойно положение да усетят планината и да спортуват, стипендия “Софийски планински клуб” и каузите и инициативите на Софийски планински клуб. То се организира изцяло с доброволчески труд и финансира от спонсори и бюджета на клуба.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram