Варненка с претенции към „Казанлък Волей“ и заплахи за съд

С позиция за варненската волейболистка Симона Минкова и заканите да бъде съден клубът от Казанлък излезе ръководството на волейболния тим.

В някои спортни медии вече бяха публикувани статии за здравословните проблеми на младата националка и отношението към нея, след като сериозна травма – възпаление на сухожилието, я изваждат от тима, поради невъзможност да тренира и да се състезава наравно с останалите момичета, докато треньор е Десислава Величкова. Именно тя проправя път на варненката, която до началото на предходния сезон е част от „Спартак“, към женския тим на „Казанлък Волей“.

В статия от 1 ноември, в Гонг, бащата на Симона Пламен Минков заявява, че вече е пусната жалба до трансферната комисия, в която са отразени всички подробности по случая, приложени са и документите от изследванията. В 30-дневен срок трябва да бъде отговорено на искането на родителите да получат правата над състезателката, за да продължи с кариерата си в друг клуб.

След това семейството ще се обърне към апелативната комисия и „ако и това не помогне, отиваме на съд“, категоричен е бащата.

Пълна клевета е твърдението, че не сме я искали и не обръщаме внимание на децата, които се нуждаят от здравни грижи, след претърпяване на травми, опроверга написаното по случая и разразилия се скандал в пресата изпълнителният директор на ВК „Казанлък“ Деко Григоров.

Цялата статия в Гонг вижте тук: http://gong.bg/volleyball/bg-volleyball/volejnacionalka-pred-prekratiavane-na-karierata-si-zaradi-neuredici-s-klub-404262

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram