Българка носи олимпийския огън

28-годишната българка Ирина Михнева е носила вчера олимпйския огън в северноирландското градче Портръш. Сред милиони желаещи да вземат заветната факла нашето момиче е спечелило вота на организаторите. Ирина живее от 8 години на Острова. Заминах да уча, но след като завърших останах и да работя, разказа момичето. Сега е счетоводител в компания за фериботи в Портръш, предаде Стандарт нюз.

Активното й занимание с волейбола още от родната България я вкарва и в списъка за желаещите да носят факлата. Номинацията пред ръководството, което организира пренасянето на огъня, трябва да се направи от познати на човека, обяснява Ирина. Един от критериите е това да е „човек, който вдъхновява обществото“.

„След като даденият кандидат вече е избран от комисия, следва проучване на миналото му, близките му и живота му. Това, че сега се занимавам активно с волейбол и уча малки деца на спорта, сигурно доста е помогнало“, разказва още Ирина.

Огънят тръгва от столицата на Северна Ирландия Белфаст и така от ръка на ръка от избраните хора стига и до нашата Ирина. В Портръш тя ще го пренесе надлъж целия град и ще го предаде на следващия избраник.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram