Бургазлия води в Казанлък най-силните мъже на България за благотворително събитие

Близо десет силови атлети от клуба на Юрий Божанов – Божанката от Бургас ще вземат участие в благотворително събитие, което организират приятели на Красимир Низамов и Община Казанлък. Състезанието по силов многобой ще се проведе в Казанлък на 14 август, неделя, от 17:00ч. на паркинга на стадион ,,Севтополис”. Събитието ще премине под мотото ,,ЗАЕДНО, ЗА ДА ИМА БЪДЕЩЕ!”.

Дисциплините, в които атлетите ще премерят сили за благотворителната кауза са теглене на микробус – 3.5 т., мъртва тяга, логлифт, фермерска разходка и кобилица.
На територията на състезанието ще бъдат поставени кутии за дарения, съобщават организаторите.

31-годишният Красимир Низамов от град Шипка е с диагноза дълбок тромбофлебит (дълбока венозна тромбоза) след претърпяна преди близо 10 години катастрофа.
Лекари от клиника в Истанбул, Турция, му дават надежда, събрана е и първоначалната сума за изследвания, в размер на 3 880 евро. Необходимата сума за лечението е около 10 000 евро.

Юрий Божанов, който движи тази част от кампанията за Краси, в последните няколко години популяризира един от най-тежките и атрактивни спортове – силовия многобой. Бургазлията се е доказал, като един от най-силните мъже в България и Европа, и е бил неведнъж претендент за титлата „Най-силен мъж“ в международни състезания, пишат за него от burgasnews.com.

Мечтата на Юрий е да отвори своя зала, в която да подготвя бъдещи национални и световни състезатели. Бургазлията е начело на отбор от силови атлети, с които демонстрират своите умения предимно на благотворителни състезания.

В импровизирана зала, в бургаския квартал Долно Езерово, Божанов и неговите момчета тренират усилено с надеждата  да превърнат Бургас в център на силовия многобой в България.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram