Бронзов медал за Радостина Гачева от първенството за старша възраст в Сливен

Казанлъшките лекоатлети от клубовете „Цв. Христова“ и СКА „Пендарева“ не успяха да спечелят златни медали от първия ден на ДИП за юноши и девойки старша възраст, което се провежда в Сливен на 13 и 14 юни.

Противно на очакванията шампионът на диск при юношите Васил Керанов остана пети, въпреки че белидер след квалификацията с резултата си от 45.10 м, но се класира пети във финала с 42.51 м. Шампион в дисциплината е вечният му съперник благоевградчанинът Йордан Янчев (АК „Джордан“), който спечели втора титла за годината в мятането на диск за юноши старша възраст. Той стана шампион в дисциплината на държавното първенство в Сливен, а през февруари беше първи и на зимния шампионат.

Шампионката при девойките до 18 г. Рената Петкова („Спартак“ – Плевен) триумфира и при по-големите. Трета в дисциплината хвърляне на диск остана възпитаничката на треньорката Светла Миткова Радостина Гачева („Цветанка Христова“ – Казанлък) с 32.91 м. Тя спечели единственият медал за Казанлък в оспорвана конкуренция на 18 атлетки. След нея в крайното класиране се подреди съотборничката й Деница Карамфилова

с резултат от 32.03 метра.

От участниците на СКА „Пендарева“ в първенството с най-добро постижение е Габриела Тенева в спринта на 100 метра от 22 девойки, стартирали в сериите. Нейното време е 13.19 сек. В щафетата при девойките 4х100 метра клубът на Петя Пендарева е седми в крайното класиране от 13 отбора.

В спринта на 100 метра Никола Мийков с 11.95 от 48 състезатели в дисциплината е 26-ти, а на 400 метра Георги Боеков остана с 20-то място от 31 участника.

Днес е вторият ден от ДИП за юноши и девойки старша възраст.

С кражба започна шампионатът. Два лаптопа, обслужващи фотофиниша за състезанието, цялата периферия за апаратурата и всички радиостанции за екипа изчезнаха от стадион „Хаджи Димитър“ часове преди началото на състезанията вчера.

Престъплението е извършено, въпреки че общинската охрана е била на служба на стадиона.

Въпреки сериозната кражба, състезанието се провежда с електронно измерване благодарение на това, че обслужващият фотофиниша Атанас Пухалев е имал личен лаптоп в хотелската си стая и допълнителна периферия.

М. Тонева

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram