Братята Ал Бадарин с бронз в дебютното им участие на „Араб Къп“, следва Купата на Азия

/Пресс ТВ/ Джамал и Монир Ал Бадарин прославиха Казанлък с участието си в тима на Палестина U20 на турнира Араб Къп, който се проведе в Саудитска Арабия.

По-големия, Джамал, който се състезава за „Розова долина“ не игра единствено при втория мач срещу Мароко, в който Палестина загуби с 0:1.

Третото място в крайното класиране е един от най-големите успехи за младежката формация на Палестина. В груповата фаза Палестина постигна победа и загуба. Успехът дойде с 5:3 срещу Судан. Загубата бе инкасирана с 0:1 срещу Мароко. На 1/4-финалите Палестина се изправи срещу Йордания. Двубоят завърши 1:1 в редовното време, а Джамал Ал Бадарин пропусна да вкара гол от 30 метра. При дузпите шансът е на страната на Палестина, където решителната пета дузпа отбелязва братът на Джамал, Монир! На полуфиналите Палестина обаче загуби от домакините от Саудитска Арабия с 0:5.

След края на полуфинала, Джамал Ал Бадарин сподели пред клубния сайт :“Изключително достойно представяне в доста силен турнир. Историческо класиране на Палестина на полуфиналите и за първи път бронзови медалисти. Всички арабски страни вече гледат по друг начин на националния ни отбор и имат респект, когато се изправят срещу нас. През септември ни очакват още по-важни мачове – квалификации за Купата на Азия. В група сме с Япония, Йемен, Лаос и Гуам. Мачовете ще се проведат в Лаос.“

Юношата на Ботев (Пловдив) Монир Ал Бадарин също е доволен от представянето на отбора си: „Този турнир беше много добър и важен за мен. Чувствам се прекрасно, изиграхме много силни и полезни мачове. За първи път в историята на Палестина се класирахме толкова напред в турнир – до полуфиналите. След един месец имаме нов лагер за Купата на Азия, където очаквам ново добро представяне“, разказа казанлъшкият футболист след завръщането си от чужбина.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram