Благотворителен тенис турнир в памет на д-р Илиан Хаджииванов

24 двойки ще стартират в традиционния Мемориал в памет на лекаря Илиан Хаджииванов, загинал трагично при инцидент с делтапланер през 2016 година.

Турнирът по тенис е организиран от клуб „Розова долина“ и ще се проведе тази събота, 23 октомври, на кортовете на Капрони. Събраните средства ще бъдат предназначени за лечението на 5-годишния Станислав от Павел баня, обявиха от инициативния комитет по организация на ежегодната проява. Тя се провежда за пета година, но този път е отворена за участие и на състезатели от други населени места. Така, освен казанлъчани, в проявата се включват спортисти и любители от Стара Загора, Бургас и Тетевен.

Мачовете започват от 8:30 часа. Четвъртфиналите се очаква да стартират около 16:30 часа. Зарази прогнозите за лошо време, турнирът ще приключи още в събота, но последните мачове може да се отложат и за неделното утро на закрито.

Главен съдия, за поредна година, е казанлъчанинът Атанас Кацаров. На победителите ще бъде връчена купа „Илиан Хаджииванов“.

Всеки, които има желание, може да дари средства, тъй като спорното събитие е с благотворителна цел, а каузата тази година е да се помогне на Стаси от Павел баня, родното място на обичания и уважаван лекар, в чиято чест приятели и почитатели на тенис играта организират този турнир.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram