Атлетите ни с най-добрите на лагер по проект

С участие в масовия старт от 2 км от “Националния и Балкански шампионат по маратон “ приключи за казанлъшките атлети петдневният лагер ”Да открием 200 таланта в атлетиката в България“ в град Кюстендил .

Младите спортистки на СКА “Пендарева” проведоха поредица от занятия за времето от 14 до 18 септември.

Спортният лагер бе организиран от Министерството на младежта и спорта и Българска федерация по лека атлетика. В него взеха участие 20 избрани клуба от цяла България, всеки с по 10 състезатели. По време на лагера бяха проведени тренировки, организирани по програмата Kids Athletics , а на 17 септември се състояха отборни игри на центъра на град Кюстендил.

Финалът бе поставен с Националения и Балканския шампионат по маратон , в който децата пробягаха дистанцията от 2 км.

В лагера тази година имаше и международно участие. 17 подрастващи атлети от пет града от Северна Македония тренираха заедно с българските таланти. След поканените лектори бе и треньорката на децата от Казанлък – известната лекоатлетка от близкото минало Петя Пендарева. Младите състезатели тренираха редом с наставниците – десетки треньори от България и Северна Македония, които се грижеха за тренировките на талантите. Заниманията водиха лекторите-специалисти в „Детската атлетика“ – Андрей Рангелов и Петър Райков.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram