Ще успее ли с лиценза до края на годината Sportingwin България

Сигурни сме, че няма спортен фен и почитател, който да не е обръщал внимание на любимия си букмейкър. Ако сте срещали Sportingwin България и по-точно самият бранд, то най-вероятно сте останали доволни от неговото обслужване, имайки предвид високият рейтинг, поставен от аудиторията. Не е изненада, че в момента букмейкърът разполага с интернет сайт с български домейн и официално вече е разработил своята платформа. Какво остава да се случи, за да можем да говорим за присъствието на още един сериозен оператор на родна територия?

Ако още не сте се досетели, става въпросът за лицензът. Благодарение на него и някои по-сериозни европейски условия за предлагане на хазартни игри, всеки един букмейкър, казино и друг източник на забавление със залози, трябва да разполага с този документ. Защо лицензът е от такова значение? Това е гаранцията за качество и ясни условия. Законът в България посочва, че от юридическа гледна точка имаме залог, когато едната страна (букмейкърът) има равни шансове с другата (клиентът) за успех. За да се спазят тези правила, комисията по хазарта – днес част от НАП – ще разгледа цялата платформа и ще тества различните предложения.

Отново тя може да изисква алгоритъм на игрите, за да види какви точно са процентите на RTP и други по-специални подробности. Не трябва да забравяме, че се тестват и всички възможни точки за хакерска атака. Букмейкърите винаги са били доста интересен източник, съдържащ цена информация за клиенти, както и за техните сметки. Преди изобщо да се тревожите, нека споделим, че броят на атакувани и засегнати брандове през изминалата година е нула. Опитайте се да кажете това за социалната мрежа или някой друг любим сайт.

Посочената компания за спортни залози ни посреща с молба за търпение и обещание, че скоро ще започне да работи с български играчи. Истината е, че по-запознатите най-вероятно ще открият някъде в интернет, че същият бранд отдавна се очакваше да навлезе на пазара. Впрочем преди цели 3 години. Защо имаше забавяне? Нека обърнем внимание, че ако в Европа има GDPR за защита на личните данни и в България се спазва, разлики в закона за хазарта има и нашите се смятат за много по-крути.

Придобиването на лиценз изисква време за тестове, превеждане на платформата, някои други интересни факти като гарантиране на печалбите и инвестирането на стартов капитал в българска банка – това обикновено гарантира изплащане дори и в най-грешният сценарий (не се е случвало до този момент) и още много други интересни моменти. Според други източници, компанията вече разполага с лиценз и има документа, за да започне своята работа, следователно вече говорим за изчистване на някои технически детайли и скорошно активиране на платформата.

Очаквано е, че ще се радваме на интересни промоции и бонуси, както и на наличието на редица други по-специални възможности. Няма дори да споменаваме конкурентните коефициенти – те са изискване за всяка една реномирана компания, а в този случай говорим точно за такава.

Въпросът в заглавието стои и ще трябва да отговорим ясно и точно: да, очакваме този оператор да навлезе в пазара до края на годината, но дори и този срок да се пропусне, подгответе се за началото на януари. Освен това не трябва да забравяме, че на сцената идват и някои от най-големите футболни турнири, следователно това ще е един от най-добрите моменти за стартирането му. Издаденият документ е може би най-трудната стъпка, следователно вече остава техническата част и пускането в опериране.

Тук е редно да напомним на спортните фенове, че новият бранд, както и всеки друг, няма да предлагат на своите клиенти сигурни печалби или възможност за бързо забогатяване. Вече описахме в горните редове правилата – равен шанс за двете страни. С това не трябва да забравяме, че спортните фенове трябва да се стремят към емоция и забавление, всичко друго ще бъде само в техен ущърб.

„Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram