Шок! Ваня Стамболова пред отказ от Игрите

Голям удар са на път да претърпят амбициите на България за медал в леката атлетика. Ваня Стамболова, от която очаквахме отличие в Лондон, е пред отказване от Олимпийските игри.

Това обяви треньорът й Георги Димитров-Корема. По думите му, тя все още не е излекувала травмата си в крака. До дни ще се реши дали Ваня ще пътува за Великобритания.

„През седмицата тя пробва малко да тренира на трева, но я боли. Костта на крака й не е зараснала все още. Тренира на инжекции. Има риск, ако костта се счупи, да остане инвалид за цял живот. Това обаче нашата федерация не я интересува.

Лекарите й казаха два-три месеца пълна почивка. Но на 2 август е последното контролно. В момента времето й е много слабо. Ако и на 2 август е такова, няма да я пращам на Игрите“, сподели Димитров.

В момента на двамата им пречи и фактът, че Стамболова няма къде да се подготвя. Димитров си носи пластмасови препятствия, което според него е твърде смешно.

„То хубаво ще правим контролно, но се чудим къде. Уж в Сливен, ама там е една циганско-футболна база, която не става за атлетика. Който бяга там, хваща после тендовагинит. Ще си нося пластмасовите препятствия и ще си ставаме за смях.

Но държа на резултатите й. Не сме в Лондон за екскурзията. От атлетите ни там, голямата част са екскурзианти и няма да направят нищо. На смешното европейско Ваня изпусна два златни медала. Сега всичко е в ръцете на Господ“, сподели още Димитров.

Проблеми има и другата му състезателка Венелина Венева. Състезателката ни във високия скок има по-голям шанс за игра. Проблемът е, че не се допускат участници на инжекции, а в последните три месеца Венева е на обезболяващи.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram