Три от казанлъшките волейболистки ще играят за България на турнири в Европа

Една от лидерките в казанлъшкия тим и бронзова медалистка от Националната волейболна лига – Мария Кривошийска отново е в националния отбор. Добрата й игра в Европа и тук в местното първенство заслужи уважението на щаба. Отново сред „трикольорките“ е друго наше момиче – Радост Маринова (състезател от по-ранните сезони), което вече играе във Франция.

Лагерът на тима започна в понеделник, в Пловдив, и там са 13 състезателки. Между 20 и 24 май България ще изиграе две контроли срещу Италия във Флоренция и Сиена. На 29-и тимът заминава за Анкара, където е първият турнир от Лигата на нациите.

Кристина Йорданова и Селин Салим

При националките ни под 21 години пък  повиквателна получиха капитанката Кристина Йорданова и Селин Салим от „Казанлък Волей“. На подготовката в Тетевен те са водени от младия специалист Кристиан Михайлов. Селекцията ни ще участва на квалификации за европейско първенство за тази възраст, които ще се проведат през май. 17-те отбора ще бъдат разпределени в пет групи – две по четири тима и три по три тима. Родните представителки ни ще играят в група D в Австрия, заедно с домакините, Фарьорските о-ви и Израел / 19-21 май/. Първият най-добър отбор във всяка група се класира за финалите в Италия през юли. Кристиан Михайлов в момента е треньор на словашкия женски тим на Пиране Брусно. Преди това водеше волейболистките от женския отбор на Левски до разпада му преди две години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.