Трета контрола за тима ни, този път в Казанлък

Казанлъшкият волейтим, воден от Стоян Гунчев и Васил Чилов през този сезон, ще играе в петъчния ден третата си проверка преди сезона. Казанлъшката зала „Багира“ е домакин на двубоя с втория тим на пловдивчанки „Марица 2022“. Последният отбор е новак при жените и дава шанс на девойките от школата им и на тези с малко игрови минути. От 16,30 часа днес е планирана приятелската среща на „Казанлък Волей“ и новака „Марица 2022“ от Пловдив. 

С близо 18 състезателки започна своята подготовка Гунчев в зала „Багира“ в града ни, а към щаба се присъединиха Васил Чилов и физиотерапевтът Въльо Тенев.

Преди седмица волейболистките ни загубиха и двата двубоя в София със „Славия“ и ЦСКА като част от предсезонната подготовка. „Резултатите ни са без значение, има нужда да трупаме опит и игрови минути. Играхме в различни схеми, нужно е този млад отбор да има самочувствие и спокойствие, което се гради с такива полезни срещи“, споделиха от щаба ни.

В „лазарета“ са Никол Пейчинова и Алина Атанасова, които се подготвят на индивидуален режим след травми и оперативно лечение.

Идната седмица клубът подготвя вероятно двудневен турнир между четири отбора за купа „Роза“ на прага на първите мачове в женската волейлига.

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram