Тенис и футбол през уикенда в Стара Загора

0
0

На 29 юни в 12.00 ч. на тренировъчното игрище над стадион Берое ще бъде открит официално регионалния полуфинал на Каменица Фен Купа 2013. Организаторите са предвидили демонстративен мач с отбори на Община Стара Загора, футболните ветерани от региона и на местните журналисти.
В официалното откриване и в отбора на общината ще участва и кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Сред официалните гости ще бъде и футболната легенда на ФК Берое Петко Петков.
На 30 юни в 10 .00 ч. на кортовете до стадион Берое започва финалната среща от международния тенис турнир за мъже, който започна с квалификации в събота.
Турнирът е петото състезание за България от календара на Международната тенис федерация (ITF), наричан още „фючърс“ и е с награден фонд 10 000 долара. Шампионът на единично в него ще вземе 18 точки за световната ранглиста и 1440 долара. За финалиста остават 10 точки и 848 долара от общата сума.
В Стара Загора са едни от най-силните български тенисисти Димитър Кузманов, Тихомир Грозданов и Валентин Димов, а Тихомир Грозданов и Димитър Кутровски се класираха за четвъртфиналите.
Главен съдия на фючърса е най-добрият наш рефер Веселина Донева.
Наградата на финалиста в неделя по обед ще връчи кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Само заедно можем да се справим с COVID-19. Всеки един от нас е отговорен за тази борба.

Нека бъдем дисциплинирани.

Да спазваме препоръките на експертите.

Грижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Екип на Медийна група Вис виталис