Състезателите по Таекуон-До от Благоевград спечелиха Купа Стара Загора

В почивните дни Стара Загора бе домакин на ХІІ Международен турнир по таекуон-до ИТФ за купа „Стара Загора“, организиран от Българска федерация по традиционно таекуон-до, Българска федерация по таекуон-до ИТФ, ТКД клуб „Багатур“, със съдействието на Община Стара Загора.

В него взеха участие 170 състезатели от 15 клуба. Програмата на състезанието включваше дисциплините форма и спаринг за деца, юноши, девойки, мъже и жени.

В крайното комплексно класиране Купа Стара Загора бе завоювана от Таекуон-до клуб „Фолкън“, Благоевград с 11 златни, 6 сребърни и 11 бронзови отличия.

Десетте състезатели на отбора домакин „Багатур“ извоюваха 4 златни, 6 сребърни и 4 бронзови отличия.

Многобройната публика в Общинска спортна зала „Стара Загора“ стана свидетел на изключително силни и оспорвани срещи, атрактивни изпълнения и много адреналин.

Крайно класиране:

Деца (9-12г.)

1. „Калоян – Ладимекс“, Перник – 6 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала;

2. „Фолкън“, Благоевград – 5 златни, 3 сребърни и 9 бронзови медала;

3. „Тервел“, Севлиево – 5 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала;

Юноши и Девойки (13-17г.)

1. „Фолкън“, Благоевград – 6 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала;

2. „Один“, Панагюрище – 5 златни, 6 сребърни и 5 бронзови медала;

3. „Тервел“, Севлиево – 5 златни, 4 сребърни и 2 бронзови медала;

Мъже и Жени

1. АСТК „Тракия“, Пловдив – 5 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала;

2. „АБЦ“, София – 3 златни, 4 сребърни и 1 бронзов медал;

3. „Варна“, Варна – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов медал;

Официални гости на турнира бяха Пенка Чавдарова – началник- отдел „Образование, Младежки дейности и Спорт“, Маноил Манев – председател на комисията „Спорт и Младежки дейности“ в ОбС Стара Загора, Асен Асенов – гл. експерт „Спорт“ и председател на „Асоциация на майсторите на бойни изкуства“ в Стара Загора, Гранд майстор Ким Унг Чол – носител на най-високия 9 дан, председател на Турнирната комисия на Международната таекуон-до федерация, старши треньор на Българския национален отбор по таекуон-до ИТФ, основоположник на Таекуон-До в България, Марио Богданов – Член на Борда на директорите на Международната таекуон-до федерация, Вице-президент на европейската таекуон-до федерация и президент на българската федерация по таекуон-до ИТФ, Костадин Димитров – генерален секретар на Българската федерация по таекуон-до ИТФ и Вергилий Ситнилски – вице-президент на съдийската комисия на Европейската таекуон-до федерация, председател на съдийската комисия на Българската федерация по таекуон-до ИТФ.

 

Последвайте PRESSTV вече и в Telegram